سید ابوالفضل وکیلی یکشنبه شب در جمع خبرنگاران افزود: این رویداد ملی با هدف ایجاد فرصت جذب سرمایه برای شرکت‌های دانش بنیان، استارتاپ و صاحبان ایده، حمایت از ایده های برتر و بسترسازی توسعه اکولوژیک پرورش شتر بر پا می شود.

عکس از: مجید دهقانی زاده

 

وی ادامه داد: از مجموع ۲۷ ایده رسیده به دبیرخانه جشنواره، ۱۵ اثر در مرحله اول توسط هیات داوران پذیرفته شد که این ایده ها در محورهای کسب و کارهای نوپا در پرورش شتر، محصولات و فرآورده های شتر، مدیریت پرورش، تغذیه، اصلاح نژاد و بیماری‌های شتر، سامانه های مرتعی و توسعه اکولوژیک، محصولات فناورانه شتر و همچنین در زمینه گردشگری، منابع طبیعی و آبخیزداری است.

وی گفت: با توجه به اقلیم خشک و بیابانی استان و نیاز کم به آب در پرورش شتر، سرمایه گذاری در این زمینه در یزد مقرون به صرفه است بنابر این برای توسعه پرورش شتر در پنج سال آینده در اکثر شهرستان های استان برنامه ریزی شده که هم اکنون مراحل آماده سازی زیرساخت‌های آن در حال انجام است.

دبیراجرایی رویداد ملی نوآوری، فناوری و کارآفرینی حوزه شتر نیز گفت: در جریان برگزاری این رویداد ملی از میان آثار رسیده، در نهایت سه ایده برگزیده انتخاب شده است که در جشنواره از آنها تجلیل می شود.

مرتضی بی طرف سخنرانی‌ محققان و صاحب نظران برجسته ملی ، برگزاری مسابقه شتردوانی و برپایی نمایشگاه محصولات شتر را از بخش های پیش بینی شده برای این رویداد علمی عنوان کرد.

رییس پارک علم و فناوی یزد نیز گفت: ماموریت اصلی این پارک اشاعه دانش و فناوری در جامعه و تقویت زنجیره های مختلف اقتصادی و اجتماعی برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر است.

محمدمهدی لطفی افزود: در ۲ سال گذشته توسعه مرکز رشد جهاد کشاورزی با جدیت در استان دنبال شد و اکنون ۱۹ شرکت فناور کشاورزی در زمینه های مختلف در استان یزد فعالیت می کنند.

مهدی غیب الهی معاون بهبود و تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد نیز گفت: جایگاه استان از لحاظ پرورش شتر در رتبه سوم کشور است و هم اکنون ۱۵ هزار نفر شتر در استان در حال پرورش است که برای ۵۰۰ نفر فرصت شغلی ایجاد شده است.

برای تولید یک کیلو شیر شتر ۵۰۰ تا ۸۰۰ لیتر آب نیاز است در حالیکه برای تولید همین میزان شیرگاو ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ لیتر آب استفاده می شود./ منبع خبر ایرنا










  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا